tiistai 29. toukokuuta 2012

Runokokoelman esittely

Valitsin runokokoelmakseni tähän tehtävään Ismo Alangon Rakkaus on ruma sana (ilmestynyt vuonna 2004) nimisen teoksen. Kirja koostuu pääasiassa laulutekstien muotoon kirjoitetuista runoista, jotka Ismo Alanko on itse valinnut kirjaan koko tuotantonsa varrelta. Runojen lisäksi kirjasta löytyy myös muutamia tarinoita Ismo Alangosta yhdessä eri yhtyeidensä kanssa Alangon itse kertomana. Teos on laulutekstien osalta suurimmaksi osaksi ensijulkaisu, koska Alagon sanoituksia ei ole painettu levyjen kansiin.

Ismo Kullervo Alanko on laulaja-lauluntekijä, ja on toiminut aktiivisesti musiikkimaailmassa vuodesta 1975. Mies on vaikuttanut uransa aikana monissa tunnetuissa yhtyeissä, kuten Hassisen koneessa, ja Sielun Veljissä, ja on siis näin monille suomalaisille tuttu nimi.

Kiinnostuin Alangon kirjasta jo pelkän nimen perusteella, ja siksi valitsin tämän teoksen. Nimi Ismo Alankokin oli jo ennalta tuttu, olin joskus kuullut hänen kappaleitaan, ja näin pääsin tutustumaan sanoituksiin paremmin. Oli myös mukavaa kuunnella laulujen sanoituksia samaan aikaan Alangon laulamana, kun niitä luki kirjasta. Teos vaikutti heti alkuun mielenkiintoiselta, sellaiselta, josta minä pitäisin, enkä pettynyt.

"enää tarvitse ei valaa lemmenvaloja

joudutaan ja juostaan pitkin onnen saloja

kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

rakkaus on ruma sana, kaipaus soi kauniimpana"



Ei kommentteja: