torstai 31. toukokuuta 2012

Valinnainen tehtävä 2, kirje

Hei!

On hienoa kuulla, että olet halukas lukemaan Ismo Alangon runokokoelman Rakkaus on ruma sana. Olen vasta lukenut sen itse, ja pidin henkilökohtaisesti siitä paljon. Runot ovat Ismo Alangon laulujen lyriikoita, ja voit samalla kuunnella lukemaasi. Runoja on kirjassa todella monelta erilaiselta kohdealueelta, ei pelkästään teemasta rakkaus, toisinkuin kirjan nimi ehkä antaa olettaa. Runot pistävät ajattelemaan, ja antavat myös tilaa omalle mielikuvitukselle. Ne on kirjoitettu estottomasti, ja osassa runoista on käytetty "rumempaakin" kieltä, mutta minua se ei ainakaan häirinnyt, toi vain oman särmänsä teksteihin. Jotkut taas ovat todella herkkiä ja kauniisti kuvailtuja. Löydät varmasti oman suosikkisi monista vaihtoehdoista!
   
Runot on kirjoitettu selkeällä tyylillä, joten vaikka et olisikaan ennen lukenut runoja, niin pystyt varmasti nauttimaan näistä. Tämä oli minullekkin ensimmäinen lukemani runokokoelma. Runot eivät ole liian pitkiä eikä puuduttavia, vaan juuri sopivan pituisia. Kirjassa on laululyriikoiden lisäksi myös kertomuksia Ismo Alangon itsensä kertomana, joten jos haluat pitää taukoa runojen lukemisessa, voit siirtyä lukemaan näitä!
   
Suosittelen todellakin tutustumaan tähän teokseen, varsinkin jos pidät Ismo Alangon musiikista. Ja vaikket pitäisikään, lyriikat aukeavat pelkkänä tekstinäkin aivan erilailla, kuin laulettuna. Minäkään en ole mikään Ismo Alangon fani, ja suurin osa runoista oli minulle entuudestaan tuntemattomia. Silti nautin kirjan lukemisesta ja runojen sisältöjen pohtimisesta. 
   
Loppuun haluaisin vielä laittaa sinulle yhden runon kirjasta, joka nousi suosikikseni muiden joukosta.

"Kurjet"

"Kullankeltainen on maiseman pinta hiljainen.
sen alla väreilee, sen alla järisee
sen alla elämä on vaaraa

oudon ryppyinen on järven pinta murheinen

mä tahdon hukkua sen öiseen pehmeyteen

huumaavaan kauneuteen

niihin aikoihin, kun kurjet suutelee

niihin aikoihin sammutan auringon

suljen kuin television sen pois

näin kurjet katoaa, mut vielä jossain suudellaan


kurjen suudelmaan mä heräsin unta kaipaamaan

mä tahdon hukkua sen soiden pehmeyteen

silmien kosteuteen.

niihin aikoihin, kun kurjet suutelee

niihin aikoihin tuijotan liekkeihin

taustalla kuulen äänet kaupungin

näin kurjet katoaa, mut vielä jossain suudellaan"

Toivon ja uskonkin, että tulet pitämään kirjasta yhtä paljon kuin minä pidin! Mukavia lukuhetkiä!

Toivoo: Anni

Ei kommentteja: